Topuk Çatlakları İçin Ne Yapılmalı?

Topuk çatlağı, kişilerin yaşamını etkileyen bir hastalıktır. Ayakların yeterli düzeyde bakılmaması sebebiyle ayaklarda çatlaklar oluşur. Topuk çatlakları, kış aylarında pek hissedilmese de yaz aylarında rahatsız edici bir görüntüye sebep olur. Ayakkabının içerisinde hava almayan ve cilt bakımı yapılmayan topuklarda çatlaklar oluşabilir. Topuk çatlakları neden oluşur, nasıl iyileştirilir ve tedavi edilmezse ne gibi sorunlar oluşur, sorularına yazımızın devamında detaylı yanıtlar vereceğiz.

Topuk Çatlağı Neden Oluşur?

Cilt sağlığı için düzenli olarak bakım yapılması gerekir. Topuk çatlakları da kuru cilde sahip kişilerde daha fazla görülmektedir. Topuklarda oluşan çatlaklar, yağ eksikliğinden şişkin ve kuru nasır tabakaları nedeniyle oluşur. Cilt elastikiyeti ve nemini kaybeden tabanlarda çatlaklar oluşur.

Kış aylarında ayakkabı içinde hava almayan ayaklarda çeşitli rahatsızlıklar oluşur. Kuruyan veya çok fazla terleyen ayaklarda çatlak, mantar ve koku gibi rahatsızlıklar meydana gelir.

Yetersiz beslenme sebebiyle ayaklarda çatlaklar oluşabilir. Yeterli seviyede çinko, vitamin ve mineral alınmadığında topuklarda hastalıklar oluşabilir.

Topuk çatlağının bir diğer sebebi de yanlış ayakkabı seçimidir. Topuk kısmı desteksiz olan ayakkabı, terlik ve sandaletlerde topuktaki yağlar yan taraflara yayılır ve topuk çatlaklarına neden olur.

Topuk Çatlakları Nasıl İyileştirilir?

Topuk çatlaklarının oluşmasını engellemek ve oluşan çatlakları iyileştirmek için doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Kuru ve yağsız ciltlerde topuk çatlakları oluştuğu için nemlendirici kullanabilirsiniz. Düzenli cilt bakımı yapılarak tabanda oluşan nasırlaşmış tabakanın basıncı alınır. Cilt bakımında kullanılacak nemlendiriciler su bazlı ve az üre içeren kremler olmalıdır.

Topuk çatlakları tedavisinde beslenmenize vitamin, mineral ve çinko alımına özen gösterin. Yeterli düzeyde beslenmediğinizde cildiniz kurur ve çatlaklar oluşur.

Sürekli ayakta durmanız gerekiyorsa nefes alan ve tabanlık desteği olan ayakkabı çeşitlerini tercih etmelisiniz. Hava alan ayakkabılar ve tabanlıklar, ayağın nefes almasını ve kurumasını engeller. Handarte tabanlık modellerini tercih ederek ayaklarınızda çatlakların oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Ayak tabanınızda derin çatlaklar ve nasırlaşmış tabaka varsa uzman hekim kontrolünde tedavi olmalısınız. Tedaviye başladığınızda bu nasırlı tabaka alınır ve düzenli bakımla birlikte tedaviye devam edilir. 

Topuk Çatlağı Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Topuk çatlağı, günlük yaşamı olumsuz etkiler ve rahatsız eder. Topuk çatlağı tedavi edilmezse bu bölgede bulunan çatlaklar, enfeksiyona sebep olabilir. Mikroorganizmalar, tabanda bulunan damarlardan vücudun içine ulaşır ve çeşitli hastalıkların oluşmasına neden olur. Bununla birlikte tabanda bulunan açık sinir uçları, ayak yere bastığında daha çok acı hissedilmesine neden olur.

Kuru ve yağsız bir cilde sahipseniz, topuklarınızı su bazlı ve az üre içeren nemlendiriciler ile nemlendirmelisiniz. Ayak tabanının nefes alması ve nemli kalması için doğru ayakkabı ve ayakkabı tabanlığı seçmelisiniz.

Ayak yapımıza uygun ayakkabı tabanlığı seçerek topuk çatlağı oluşumunu engelleyebilirsiniz. Handarte üzerinden ayak yapınıza uygun ayak tabanlığı modellerini inceleyebilir ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Ayak Tabani Ağrisi Nedir? Nasil Tedavi Edilir?


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte®
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte®

Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte®

Paket Seçenekleri: 1 Paket
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için İki Paket Fırsatı | Handarte®
Normal Fiyat290.00TL
/
Vergi dahil.

-Ayakkabınızın var olan mevcut Tabanlığınızı çıkartıp kullanmanızı tavsiye ederiz. 

-Aşırı terleme durumu varsa ilk iki giyimde açık renkli çoraba doğal özütlerin rengi geçebilir. İlk iki giyimde koyu renk çorap tercih ediniz. 

- Topuk bölgesinde bulunan lateks sayesinde Topuk Dikeni sebebiyle yaşanan şikayetleri azaltır.

- Çökme yapmayan sert Ark Destekli alt taban yapısı ile içe basmayı önler.Ayağa gelen baskıyı eşit bir şekilde dağıtarak şikayetleri azaltır.

-Ürünümüz Bitkisel Tabaklama Yöntemiyle üretilmiş olup 100% deridir. Tamamiyle yerli üretim olup Denizli'de bulunan fabrikamızda üretilmektedir. 

- Üst yüzeyindeki %100 Bitkisel Tabaklanmış Keçi Derisi, üretimi sırasında kullanılan Kestane ve Kebroka ağaç kabuklarının özütleri sayesinde ayakta kokuya sebep olan S. Aureus ve E. Coli bakterilerinin çoğalmasını önleyerek ayakta koku problemini kesin bir şekilde ortadan kaldırır.

-Ürün, ülkemizde ve yurtdışında gerekli testlerden onay almıştır. Web sitemizde test raporlarını inceleyebilirsiniz.

-Koku problemi dışında ayaklarınız doğal malzeme ile temas edeceği için ayrıca tavsiye edilir. 

-Ürün ömrü ayaktaki terleme miktarına göre değişir. Terleme az ise 9-12 ay , Terleme normal ise 6-8 ay , terleme fazla ise daha kısa sürebilir. Teri emmeden kaynaklı renkte koyulaşma görülebilir.

-Ürünü ayakkabınızda var olan tabanlığı çıkarıp yerine ürünümüzü yerleştirerek kullanmanızı tavsiye ederiz.   

 

Customer Reviews

Based on 41 reviews
93%
(38)
5%
(2)
2%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
G
Gökhan Koro

Adidas Stan Smith ve benzeri, sadece dış görünümü için giydiğimiz fakat tabanıyla bizlere ağrı ve kalıcı hasar veren ayakkabılara olması gerektiği gibi bir giyim deneyimi kazandıran bu tabanlar için ne desem az :)

F
Funda Alp
İçe basma sorunu

Yaklaşık iki haftadır kızım handarte taban kullanıyor. İçe basma sorununu çözmek için aldık. Koku ve yorgunluğa iyi geldi bile. Uzun vadede asıl sorunumuzu da çözeceğini umuyoruz.

Ö
Özgür Ateş
Çok iyi

Çok iyi.. Teşekkürler

Z
Zeliha Çoban

Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte®

N
N.Ö.
Tavsiye ederim.

Yaklaşık 1 ay önce aldığım tabanlıklardan ilk kullandığım çiftinde problem çıktı. Firma yetkilisi hiç bir zorluk çıkartmadan hediyelerine varıncaya kadar yenilerini gönderdi. Bunun üzerine 2 çift daha sipariş ettim. Sol ayağımda topuk dikeni, sağ ayağımda taban çökmesi vardı. Dayanılmaz ağrılar çekiyordum. Tabanlıkları kullandığımdan beri ağrılarım bayağı azaldı. O kadar medikal firması aradım. Ortopedik terlik için onun çözümünü de firma çok güzel belirtti. Crocs tarzı terliklerin içine çok rahat uyuyor. Evde de bu şekilde kullanıyorum. Ayağım 37 fakat ben hep rahat etmek için 1 numara büyük terlik alırım. Bu yüzden 38 numara terlik ve ona uygun 38 numara tabanlık aldım. Terliğin içine tabanlığı yerleştirdiğimde de çok güzel uydu. Günün 24 saatinin yaklaşık 16 saati ayağımdan çıkmayan terlikte kullandığım tabanlık asla ayak kokusu yapmıyor. Ter emiyor. Herkese tavsiye ederim.