Neden Tabanlık Kullanılmalı? Hangi Tabanlıklar Tercih Edilmeli?

NEDEN TABANLIK KULLANILMALI? HANGİ TABANLIKLAR TERCİH EDİLMELİ?

Bir ayakkabının rahatlığını ve ayağın sağlığını belirleyen etkenler arasında, tabanlıklar önemli bir yer tutar. Her ayakkabının içerisinde kendi orijinal ayakkabı tabanlığı bulunsa bile, zaman içerisinde bunun ömrünün dolmasına bağlı olarak yeni bir tabanlığa ihtiyaç duyulabilir. Daha rahat bir giyim deneyimi yaşayabilmek ve ayakların sağlıklı kalmasını sağlayabilmek için, tabanlık seçiminin özenle yapılması gerekir. Bu noktada tabanlığın hangi malzemeden üretilmiş olduğu, üretimde hangi yöntemin kullanıldığı ve hangi özelliklere sahip olduğunun göz önünde bulundurulması önerilir. 

Neden Tabanlık Kullanmalıyız?

Neden Tabanlık Kullanmalıyız?

Ayakkabılarda tabanlık kullanılmasını zorunlu kılan birden fazla neden var. Rahatlık, bu nedenler arasında ilk sırada. Tabanlık olmayan bir ayakkabıda, ayak doğrudan ayakkabının sert iç yüzeyi ile temas eder. Bu durum, ayakların ağrımasına ve taş gibi sert cisimlere basılması halinde ayağın zarar görmesine yol açar. Ayakkabı tabanlığı, tüm dış etkenlerin yaratacağı rahatsızlığı emer. Ayak için daha yumuşak ve konforlu bir ortam sunar. Ayakkabı tabanı ile sert zeminler arasında bir ara koruyucu görevi görür. Bununla birlikte ayak sağlığı açısından da tabanlıklar önem arz eder. 

Handarte Tabanlıklar

 

Hangi Tabanlıklar Tercih Edilmeli?

Ayakkabıları için tabanlık kullanmayı düşünenlerin tercih edebilecekleri alternatifler oldukça fazla. Günümüzde tabanlıkların üretiminde kullanılan pek çok malzeme mevcut. Ancak daha rahat ve sağlıklı bir giyiş deneyimi elde edebilmek için, doğru ve özenli tabanlık seçimi yapılması oldukça önemli. Deri ayakkabı tabanlıkları, bu doğrultuda tercih edilebilecek en iyi seçenek. Ayakkabı imalatında çok eski çağlardan beri kullanılan deri, sahip olduğu özellikler nedeniyle, ayakkabı tabanlıklarının imalatında da etkili bir yere sahip. Ayağı kolayca kavrayan ve doğrudan ayağın şeklini alarak maksimum konfor sağlayan deri tabanlıklar, uzun ömürlü olmalarıyla da öne çıkıyor. Hava alabilen gözenekli bir yapıya sahip olmaları da deri tabanlıkların tercih edilmesi için iyi bir neden. Özellikle sıcak yaz aylarında ayakların terlemesini ve koku oluşumunu engelleyen bu tabanlıklar, gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. 

Yün ayakkabı tabanlığı modelleri de deri tabanlıklar kadar kaliteli ve kullanışlı olmaları nedeniyle gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Daha çok kış aylarına uygun olan bu tabanlıklar, deri gibi organik ve ayak için sağlıklı bir malzemedir. Ayağın hava almasını sağlar ve terleme, koku ve mantar oluşumunu engeller. Aynı zamanda soğuk kış aylarında üşümenin de önüne geçer. 

Tabanlık Seçiminin Önemi

Ayak Sağlığında Tabanlık Seçiminin Önemi

Ayakkabı tabanlığı ile ayak sağlığı arasında doğrudan bir bağ bulunur. Tabanlık seçimi ile ayak sağlığı açısından önemli kılan hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Tabanlıklar, ortopedik yapıları ile ayağın rahat etmesini ve engebeli zeminlerin yaratabileceği zararlardan korunması sağlar. 
  • Ayakkabı tabanı sayesinde, ayaklarda koku oluşumu, terleme ve mantar gibi sağlığı tehdit eden durumların önüne geçilir. 
  • Ayakkabı tabanlıkları, ayağın doğal anatomik yapısının korunmasına yardımcı olur. 

Handarte Tabanlıklar ile Ayak Konforunuzu Sağlayın

Handarte Tabanlıklar ile Ayak Konforunuzu Sağlayın

Ayakkabı tabanlığı almayı düşünenlerin marka olarak tercih edebilecekleri çok sayıda alternatif var. Ancak üretilen her ayakkabı tabanlığının aynı düzeyde kaliteli ve kullanışlı olduğundan söz edebilmek olanaksız. Bu yüzden de tabanlık seçiminde, ürün kalitesi ve kullanılan malzeme kadar, markaya da özen gösterilmesi oldukça önemli. Handarte bu doğrultuda gönül rahatlığı ile seçilebilecek markalardan biri. Organik derinin, bitkisel tabaklama yöntemiyle işlenmesiyle üretilen Handarte ayakkabı tabanlıkları, ayak sağlığı için gereksinim duyulan tüm özelliklere sahip. Üstelik kış ayları için Handarte tarafından imal edilen yün ayakkabı tabanlıkları da aynı kalite ve konfora sahip.

İlginizi çekebilir: Bastığı Yere Ekstra Dikkat Etmesi Gereken Kişiler: Düztabanlar


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Yakınlardaki Blog Postlar

Hepsini gör
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte®
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com

Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte®

Paket Seçenekleri: 1 Paket
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® Siyah Termal Tabanlık 2 Paket Fırsatı | Handarte®
Normal Fiyat320.00TL
/
Vergi dahil.

- Doğal yünlü tabanlık modelimiz ayaklarınızı kışın sıcak , yazın serin tutar. 

- Tabanlıklarımız Termal olması dışında kokuyu önler ve teri emer.  

- Mevcut tabanlığınızı çıkarıp ürünümüzü yerleştirerek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

- Doğal yünler gün boyu vücudumuzda oluşan negatif enerjinin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.  

- Gün içerisindeki yorgunluk hissinin azalmasına yardımcı olur. 

- Ürünlerimiz besi için yetiştirilen canlıların yan ürünü olan yünü ve derisinden yapılmıştır. Bu canlılar yünü ve derisi için yetiştirilmemektedir. 

- İlk giyimde ayağınızı sıkma hissi olabilir gün içerisinde yünlü yapısı ayağınızın şeklini alacaktır. 

- Ayak numaranızı tercih etmenizi öneririz. Ürünlerimiz çift numara uyumludur.

Customer Reviews

Based on 14 reviews
93%
(13)
0%
(0)
0%
(0)
7%
(1)
0%
(0)
M
Maher Al dakkak

Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte®

E
Emre Dönmez
5

Harika

o
orhun melih sabah
uzun zamandir aradigim tabanlik

rahatlik ve ergonomi acisindan daha once kullandigim tabanliklarin cok onunde bir urun. suana kadar neden kullanmadim bilemiyorum ama artik baska bir tabanlik kullanamayacagim kesin. ilginiz ve urununuz icin tesekkurler

S
Serkan Gürpınar
Süet bot

Süet botum için aldım.Rahatlığı , konforu ve sıcaklığı beni memnun ettirdi.İhtiyacı olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

O
OLGUN GÜLER
Güzel

Doğal yün olması güzel. Ama açıkçası beklediğim rahatlığı tam göremedim. Biraz kalın geldiğinden ayakkabı sıktı, o yüzden tabanının rahatlığını anlayamadım.