Kışın Ayaklarınızı Sıcak Tutacak: Termal Tabanlıklar

Ayakkabı tabanlıkları, bir ayakkabının konforunu belirleyen etkenler arasında ilk sırada yer alır. Her ne kadar ayakkabılar ilk alındıkları zaman içlerinde kendi tabanlıkları bulunsa da bunlar zaman içerisinde yıpranır. Bu gibi durumlarda, yeni ayakkabı tabanlıklar ile eskilerinin değiştirilmesi gerekir. Ancak ayakkabılar için yeni tabanlık seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Tabanlığın hangi mevsimde kullanılacağı da bu hususlardan biridir. Yaz aylarında kullanılacak tabanlıkların, serin tutucu ve hava alan yapıda olması; kış ayları için ihtiyaç duyulan tabanların ise hem sıcak hem konforlu olması gerekir. Termal tabanlık çeşitleri kış ayları için en iyi seçenektir.

Termal Tabanlıklarda Hangi Materyaller Kullanılır?

Termal tabanlık modelleri üretilirken farklı malzemelerden yararlanılır. Üretimde kullanılan malzemenin türüne göre, tabanlık farklı özellikler kazanır. Doğal yün, bu doğrultuda en sık başvurulan materyallerden biridir. Sağlamış olduğu yararlar nedeniyle insanların çok eski çağlardan beri kullandıkları yün, kışlık termal tabanlıklar için de eşsiz özellikler sunar. Bir yandan en soğuk havalarda bile ayakların sıcacık kalmasını sağlarken, öte yandan oluşabilecek terleme ve kokuyu engeller. Doğal bir malzeme olduğu için ayak sağlığını korur ve vücutta biriken elektriğin azalmasına da yardımcı olur. Ancak yün tabanlıklardan beklenen faydaların görülebilmesi için, kullanılan malzemenin doğal olması da büyük önem arz eder.

Termal tabanlıkların üretiminde kullanılan materyaller arasında, deri de ayrıcalıklı bir yere sahip. Tıpkı yün gibi, çok eski çağlardan beri bilinen kullanılan bir malzeme olan deri, ayakkabı tabanlıklarına çeşitli işlevler kazandırır. Hakiki deri kullanılarak imal edilen tabanlıklar, uzun süre özelliklerini koruyarak kullanılabilir. Üstelik bu malzeme de ayak sağlığını korur. 

İlginizi çekebilir: DÜZ TABAN AYAK İÇİN TABANLIK

Termal Tabanlıklar Hangi Ayakkabılarla Uyumludur?

Termal tabanlık çeşitleri, farklı ayakkabı modelleri ile birlikte kullanılabilir. Ancak bu tabanlıkların sıcak tutucu yanı göz önünde bulundurulduğunda, kışlık ayakkabılarla kullanılmaları daha doğru olur. Bu yüzden de deri, süet ya da nubuk gibi malzemelerden imal edilmiş olan ayakkabılarla birlikte termal tabanlıklar tercih edilebilir. Bot giymeyi sevmeyen ya da kış aylarının çok soğuk geçmediği bölgelerde yaşayan bireyler, kunduralar ve diğer ayakkabı çeşitleriyle birlikte de termal tabanları kullanabilirler.

Termal Tabanlıklar Nasıl Sıcak Tutar?

Kış aylarında kullanılan termal tabanlık ürünleri genellikle yünden imal edilirler. Koyun ve keçi gibi hayvanlardan elde edilen bu malzeme, onların en soğuk kış günlerinde bile doğada sıcak kalmalarını sağlar. Ürünün sahip olduğu bu özellik, termal tabanlıklarda da aynı şekilde kendisini gösterir. Çeşitli işlemlerden geçirilerek tabanlık haline getirilen yün, en soğuk günlerde bile ayaklar için maksimum sıcaklık sağlar.

Handarte Termal Tabanlıklar

Kış gelirken, termal tabanlara duyulan ihtiyaç da giderek artıyor. Özellikle termal tabanlık çeşitlerinin sağlamış olduğu yararlar, bu ürünleri daha cazip kırılıyor. Günümüzde termal tabanlık imalatı yapan pek çok firmanın varlığından söz edilebilir. Ancak bunların hepsinin aynı derecede kaliteli tabanlık ürettiğini söylemek doğru olmaz. Alınacak tabanlıktan memnun kalabilmek ve uzun süre kullanabilmek için, hangi markadan alınacağının iyi seçilmesi gerekir. Handarte bu doğrultuda gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek markalar arasında yer alır. Uzun yıllardan beri termal tabanlık imalatı yapan ve bu konuda öne çıkan markalardan biri olan Handarte ile kışın ayaklarınızı daha sıcak tutabilirsiniz. Yüzde yüz hakiki yün kullanılarak üretilen Handarte termal tabanlıklar, aynı zamanda ayak sağlığının korunmasında ve terlemenin önlenmesinde de önemli rol oynar. Konforlu yapısı sayesinde, tüm gün kullanımda bile ayakların korur. 

İlginizi çekebilir: AYAKKABI TABANLIĞI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? HANDARTE TABANLIK TESTİ


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Yakınlardaki Blog Postlar

Hepsini gör
Spor Ayakkabı Tabanı Nasıl Olmalı?
Bot Tabanlığı Ne İşe Yarar?
Ayakkabı İçi Tabanlık Önerileri
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte®
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com

Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte®

Paket Seçenekleri: 1 Paket
Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® Siyah Termal Tabanlık 2 Paket Fırsatı | Handarte®
Normal Fiyat320.00TL
/
Vergi dahil.

- Doğal yünlü tabanlık modelimiz ayaklarınızı kışın sıcak , yazın serin tutar. 

- Tabanlıklarımız Termal olması dışında kokuyu önler ve teri emer.  

- Mevcut tabanlığınızı çıkarıp ürünümüzü yerleştirerek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

- Doğal yünler gün boyu vücudumuzda oluşan negatif enerjinin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.  

- Gün içerisindeki yorgunluk hissinin azalmasına yardımcı olur. 

- Ürünlerimiz besi için yetiştirilen canlıların yan ürünü olan yünü ve derisinden yapılmıştır. Bu canlılar yünü ve derisi için yetiştirilmemektedir. 

- İlk giyimde ayağınızı sıkma hissi olabilir gün içerisinde yünlü yapısı ayağınızın şeklini alacaktır. 

- Ayak numaranızı tercih etmenizi öneririz. Ürünlerimiz çift numara uyumludur.

Customer Reviews

Based on 14 reviews
93%
(13)
0%
(0)
0%
(0)
7%
(1)
0%
(0)
M
Maher Al dakkak

Siyah Termal Koku Önleyen Tabanlık | Handarte®

E
Emre Dönmez
5

Harika

o
orhun melih sabah
uzun zamandir aradigim tabanlik

rahatlik ve ergonomi acisindan daha once kullandigim tabanliklarin cok onunde bir urun. suana kadar neden kullanmadim bilemiyorum ama artik baska bir tabanlik kullanamayacagim kesin. ilginiz ve urununuz icin tesekkurler

S
Serkan Gürpınar
Süet bot

Süet botum için aldım.Rahatlığı , konforu ve sıcaklığı beni memnun ettirdi.İhtiyacı olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

O
OLGUN GÜLER
Güzel

Doğal yün olması güzel. Ama açıkçası beklediğim rahatlığı tam göremedim. Biraz kalın geldiğinden ayakkabı sıktı, o yüzden tabanının rahatlığını anlayamadım.