TABANLIK KULLANMAK AYAKLARA ZARAR VERİR Mİ?

Ayakkabılardaki tabanlık seçimi, ayakların sağlığı ve rahat etmesi açısından oldukça önemlidir. Yanlış tabanlık kullanımı, ayağın düz olarak yere basmasını ve ağırlığın eşit dağılmasını engeller. Eklem ve kasların çalışma ritmini azaltırken çeşitli ağrıların oluşmasına neden olabilir. 

Ayakkabılardaki tabakalar ayak yapısına göre seçilmelidir. Bitkisel tabaklanmış deri tabanlıklar ve ortopedik tabanlıklar, ayağın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ayak yapısına göre doğru tabanlık  seçimi yapılmalı ve kaliteli malzemeler tercih edilmelidir. Tabanlık kullanım nedenleri ve hangi problemlerde kullanıldığını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Tabanlık Neden Kullanılır?

Tabanlıklar, ayakların rahat etmesi ve ayağı koruması için kullanılır. Ayakkabının rahat olmasını ve ağrı yaratmamasını sağlar. Ayak hastalığı bulunan hastalarda tedavilerde ortopedik tabanlıklar kullanılmaktadır. 

  • Tabanlık ayağın yere düz olarak basmasını sağlar. Ayak yere doğru bastığında sırt ve bel ağrılarının oluşma oranı azalır ve vücudun duruşu düzelir. 
  • Yastıklı ve yumuşak tabanlıklar, yürüyüş ve koşularda ayağın rahat etmesini sağlar. Uzun süreli antrenmanlarda daha az yorgunluk oluşur. 
  • Tabanlıklar ayağın hava almasını ve terlemesinin önüne geçer. Uzun süre ayakta durmak zorunda kalan kişiler ortopedik ve bitkisel tabaklanmış deri tabanlık kullanımı ile ayaklarının sağlığını koruyabilir.
  • Hastalıkların tedavilerinde kullanılan farklı tabanlık türleri vardır. Her ayak ağrısına ve ayak yapısına göre tabanlık modelleri bulunmaktadır. 

Hangi Problemlerde Tabanlık Gerekir?

Ayakkabıların rahatsız olması ve yanlış tabanlık seçimi, vücudun dik durmasını ve sağlıklı yürüyüş yapmayı engeller. Epinli ve Ark Destekli tabanlıklar çeşitli ayak hastalıklarının tedavilerinde kullanılmaktadır. Sıklıkla ayakta çalışan kişilerin omurga, bel ve sırt ağrılarının önüne geçmektedir. 

Ayak basma bozukluğu ve sonrasında oluşabilecek sorunların önüne geçmek için doğru tabanlık seçimi gereklidir. Sık terleme ve koku yapan tabanlıklar ayaklarda bakteri ve çeşitli hastalıkların oluşmasına neden olur. Bu sorunun önüne geçmek için nefes alan ve yumuşak bitkisel tabaklanmış deri tabanlık seçilmesi gerekir. 

Ayak kas ve eklemlerinde rahatsızlık bulunuyorsa tabanlık yapısında sorun olabilir. Ayak ve ayakkabı yapısına göre tabanlık seçildiğinde ayakların daha sağlıklı olmasını sağlar. 

Farklı ayakkabı ve ayak tiplerine göre seçebileceğiniz tabanlık modellerini Handarte üzerinde bulabilirsiniz. 


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte®
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte®

Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte®

Paket Seçenekleri: 1 Paket
Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte® Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için İki Paket Fırsatı | Handarte®
Normal Fiyat290.00TL
/
Vergi dahil.

-Ayakkabınızın var olan mevcut Tabanlığınızı çıkartıp kullanmanızı tavsiye ederiz. 

-Aşırı terleme durumu varsa ilk iki giyimde açık renkli çoraba doğal özütlerin rengi geçebilir. İlk iki giyimde koyu renk çorap tercih ediniz. 

- Poliüretan Ark Desteği ile topuk bölgesinde yaşanan ayak sorunlarında şikayetleri azaltır.


- Çökme yapmayan sert alt taban yapısı ile ayağın orta bölgesindeki ayak sorunlarına çözüm sağlar, ayağı destekler, ayağa gelen baskıyı eşit bir şekilde dağıtarak şikayetleri azaltır.


- Aktif karbon içeren yumuşak ve destekli lateks alt yapısıyla teri %100 emer, ayaktaki kokuyu önler.


- Üst yüzeyindeki %100 Bitkisel Tabaklanmış Keçi Derisi ile ter emilimini üst seviyeye çıkarır, ayakları tüm gün yumuşak ve kuru tutar.


- Üst yüzeyindeki %100 Bitkisel Tabaklanmış Keçi Derisi, üretimi sırasında kullanılan Kestane ve Kebroka ağaç kabuklarının özütleri sayesinde ayakta kokuya sebep olan S. Aureus ve E. Coli bakterilerinin çoğalmasını önleyerek ayakta koku problemini kesin bir şekilde ortadan kaldırır.

-Ürün, ülkemizde ve yurtdışında gerekli testlerden onay almıştır. Web sitemizde test raporlarını inceleyebilirsiniz.

-Koku problemi dışında ayaklarınız doğal malzeme ile temas edeceği için ayrıca tavsiye edilir. 

-Ürün ömrü kullanım sıklığına göre 3-4 ay arasındadır. Teri emmeden kaynaklı renkte koyulaşma görülebilir. 

Customer Reviews

Based on 39 reviews
92%
(36)
5%
(2)
3%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
Ö
Özgür Ateş
Çok iyi

Çok iyi.. Teşekkürler

Z
Zeliha Çoban

Topuk Dikeni ve Düz Tabanlar için Koku Önleyen Deri Tabanlık | Handarte®

N
N.Ö.
Tavsiye ederim.

Yaklaşık 1 ay önce aldığım tabanlıklardan ilk kullandığım çiftinde problem çıktı. Firma yetkilisi hiç bir zorluk çıkartmadan hediyelerine varıncaya kadar yenilerini gönderdi. Bunun üzerine 2 çift daha sipariş ettim. Sol ayağımda topuk dikeni, sağ ayağımda taban çökmesi vardı. Dayanılmaz ağrılar çekiyordum. Tabanlıkları kullandığımdan beri ağrılarım bayağı azaldı. O kadar medikal firması aradım. Ortopedik terlik için onun çözümünü de firma çok güzel belirtti. Crocs tarzı terliklerin içine çok rahat uyuyor. Evde de bu şekilde kullanıyorum. Ayağım 37 fakat ben hep rahat etmek için 1 numara büyük terlik alırım. Bu yüzden 38 numara terlik ve ona uygun 38 numara tabanlık aldım. Terliğin içine tabanlığı yerleştirdiğimde de çok güzel uydu. Günün 24 saatinin yaklaşık 16 saati ayağımdan çıkmayan terlikte kullandığım tabanlık asla ayak kokusu yapmıyor. Ter emiyor. Herkese tavsiye ederim.

A
Ahmet Vefa Çobanoğlu
çok beğendim

Almış olduğum ürünü keyifle kullanıyorum, memnunum ve tavsiye ediyorum.

M
MEHMET DOĞANAY
handarte tabanlık

kesinlikle alınması ve kullanılmasını tavsiye ederim. hangi ayakkabıyı alırsam alayım kendi içindeki tabanlıkla rahat edemedim. bu tabanlığa 5 günde alışıp uyum sağlıyo ve ayak agrıalrımı minimuma indirdi. koku yapmamasıda mükemmel derecede iyi birşey. teşekkürler handarte...