ORTOPEDİK TABANLIK NEDİR? NASIL OLMALIDIR?

 Ortopedik tabanlık, ayak yapısının şeklini alarak doğru bir formda ayağın basmasını sağlayan bir tabanlık çeşididir. Ortopedik tabanlık, özel olarak üretilmekte ve 3-4 ay boyunca dayanacak şekilde tasarlanmaktadır. Ortopedik ayakkabı ve ayakkabı tabanlıkları ayak hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ayak yüzeyinin rahat etmesi için tasarlanan ortopedik tabanlık modelleri, esnek, sert ve yumuşak olarak farklı formlarda üretilir. Doktor reçetesiyle özel olarak yapılabileceği gibi belirli standartlarda üretilen modellerde bulunmaktadır. 

Ortopedik Tabanlık Nasıl Olmalıdır?

Ortopedik tabanlık, ayak ağrılarını azaltırken yürüme şeklinizin düzelmesini sağlar. Bu sayede yürüyüş yaparken çektiğiniz ağrıların önüne geçebilirsiniz. Doğru ve kaliteli ortopedik tabanlık seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır;

  • Ortopedik tabanlıklar ayağın doğru pozisyonda yere basması için üretilse de diğer tabanlıkların özelliklerini taşımalıdır. 
  • Ayakkabı tabanlığının nefes alabilen yapıda olması gerekir. Uzun süre ayakta çalışıyorsanız ya da ayakkabınızı gün içerisinde hiç çıkarmıyorsanız tabanlığın terlemeyi önlemesi gerekir.
  • Ortopedik tabanlıklarda koku önleme özelliğinin bulunduğundan emin olmalısınız. Koku, oldukça rahatsız ederken terleme ise çeşitli ayak hastalıkların oluşmasına neden olabilir.
  • Ortopedik tabanlıklarda yastıklı katman olmasına ve doğal malzemelerden yapılmasına dikkat edebilirsiniz. Yastıklı katman, tabanlığın ayak şeklinizi almasını sağlar. Doğal malzemeler ise ayağınızda koku oluşmasının önüne geçer. 

Ortopedik Tabanlık Hangi Problemlere Çözüm Getirir?

Ortopedik tabanlıklar, ayak yorgunluğunun ve rahatsızlığının giderilmesinde etkilidir. Ayağın yere tam basmasını sağlayan tabanlıklar tedavi sürecinde kullanılır. Gün içerisinde ayakta uzun süre duruyorsanız ortopedik tabanlıklar ile ayakkabılarınızın konforunu arttırabilirsiniz. Bunlarla birlikte ortopedik tabanlıkların çözüm getireceği problemler şu şekildedir;

  • Ayak işlevini kontrol etmek için tasarlanmakta ve dayanıklı malzemeden üretilmektedir. Ayak bileğindeki eklemlerin rahat hareket etmesini ve tüm vücudun dengesinin düzelmesini sağlamaktadır.
  • Ortopedik tabanlık, ayakta rahatsız edici ve ağrılı noktalardaki basıncı azaltmaya yardımcı olur. 
  • Yarı sert tabanlıklar, ayağın doğru fonksiyonları yapmasını sağlar. Sporcular tarafından tercih edilen yarı sertlikteki ortopedik yabanlıklar, kasların ve tendonların daha verimli çalışmasını sağlar.
  • Tabanlıklar yalnızca ayak sorunlarında değil, bel ve sırt ağrılarının da düzelmesi için kullanılır. Ayak tabanı yere doğru bastığı için vücut daha dik durmaya başlar ve bu bölgedeki ağrıların tedavilerinde de kullanılmaktadır.

Ortopedik Tabanlık Tüm Ayakkabılara Olur Mu?

Ortopedik tabanlık, farklı ayakkabı modelleri için üretilmektedir. Kişiye özel üretilebildiği gibi standart ölçülerde de üretilmektedir. Sert, yumuşak ve yarı sert modellerde üretilen ortopedik tabanlıklar spor ayakkabı, bot, çizme ve diğer tüm ayakkabılarla uyumludur. 

Her ayakkabıya uyumlu ortopedik tabanlıkları kendi ayakkabınız için sipariş verebilirsiniz. Tabanlık büyük geldiğinde makas ile kolayca kesebilirsiniz. Eski tabanlığınızın üzerine koyduğunuzda ayakkabınız dar geliyorsa eski tabanlığınızı çıkarabilirsiniz. 

Handarte ortopedik tabanlık modelleri, koku önleme özelliğine sahip ve farklı ayak numaralarına göre üretilmektedir. Ürün özelliklerini incelemek ve fırsatlardan faydalanmak için Ekstra Ortopedik Tabanlıklar kategorisini ziyaret edebilirsiniz. 

İlginizi çekebilir: Ortopedik Ayakkabı Nedir? Nasıl Seçilir?


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte®
Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com
Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® - handartetabanlik.com

Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte®

Paket Seçenekleri: 1 Paket
Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte® Ekstra Ortopedik İki Paket Fırsatı | Handarte® Ekstra Ortopedik 4 Paket Fırsatı | Handarte®
Normal Fiyat230.00TL
/
Vergi dahil.

-Ortopedik günlük kullanım için tasarlanmıştır. Var olan Tabanlığınızı çıkartıp kullanmanızı tavsiye ederiz. 

-Aşırı terleme durumu varsa ilk iki giyimde açık renkli çoraba doğal özütlerin rengi geçebilir. İlk iki giyimde koyu renk çorap tercih ediniz. 

-Alt yüzeyinde bulunan yastıklı katman ile teri emerken konfor sunar. 

-Ürünümüz Bitkisel Tabaklama Yöntemiyle üretilmiş olup 100% deridir.

-Ürün, ülkemizde ve yurtdışında gerekli testlerden onay almıştır. Web sitemizde test raporlarını inceleyebilirsiniz.

-Koku problemi dışında ayaklarınız doğal malzeme ile temas edeceği için ayrıca tavsiye edilir. 

-Ürün ömrü kullanım sıklığına göre 3-4 ay arasındadır. Teri emmeden kaynaklı renkte koyulaşma görülebilir.

-Ürünü, ayakkabınızda bulunan tabanlığın üzerine yerleştirerek kullanabilirsiniz ayakkabı sıkıyor ise var olan tabanlığı çıkarıp kullanmanızı tavsiye ederiz.   

 

Customer Reviews

Based on 120 reviews
91%
(109)
5%
(6)
3%
(4)
0%
(0)
1%
(1)
Y
Yavuz Selim Kepenek
Renk

Güzel ürün teşekkürler
Siyah ayakkabilar içinde alternatif renk talebimizdir

B
Bilal TOKMAK
Ayak dostu

Ayaklarım oldukça rahat etti kullanmaya başladığımdan beri. Fiyatı biraz daha uygun olsa daha çok istifade etsek. Emeğinize sağlık.

C
Canan Demirel

Malzeme çok güzel ama hiç ortopedik değil

H
Hande Yeşiler
Tabanlık

Bizim eşimin oğlumun konforlu bir hayatı oldu.Teşekkür ederiz.Handarte ailesi iyi ki varsınız 🙏

U
Ulas Akkucuk

Ekstra Ortopedik Koku Önleyen Tabanlık | Handarte®